TEHTÄVÄT

Lounasviikko suunnitelma
Ruokamittoja



 Tehtävä 2

Ateriasuunnittelu

Valitse itselesi teema KESÄ, SYKSY, TALVI, KEVÄT

Tämän jälkeen suunnitele 3 ruokalajin MENU- kokonaisuus
(alku-, pää- ja jälkiruoka).
Laita tuotos tarkastettavaksi omille www-sivuillesi
Kun tuotos on hyväksytty.
Etsi tuotteille ruoka-ohjeet -->Tämän jälkeen muuta kaikki painot KILOIKSI TAI LITROIKSI (kg/l)

Tee  JAMIX-ohjelmalla kaikista annoksiin liittyvistä komponenteista (esim. pää-raakaaine, lisäke, kastike etc.) 
resepti  ja kokoa ruokalajeista menu
 
 

Tehtävä 4

Lounaslista

Aloita ruokalistan suunnitelu avaamalla tyhjä runko TÄSTÄ
 Huom!  kopioi runko omalle www sivullesi

Tehtäväsi on suunnitella 5 viikon (ma - pe) ruokalista opiskelijaravintola Herkkuun.
(joka päivältä pitää löytyä pääruoka, kasvisruoka, energia lisäke, pääruoka salaatti ja jälkiruoka)

Voit käyttää apunasi  seuraavia sivuja:
Isomitta    ja  Unilever

Tee  JAMIX-ohjelmalla kaikista annoksiin liittyvistä komponenteista (esim. pää-raakaaine, lisäke, kastike etc.) 
resepti  ja kokoa ruokalajeista menu

 Tästä löydät: RUOKAMITTOJA esim. paljon painaa sipuli
Tästä löydät: ANNOSKOKOJA


Tehtävä 5

A"la Carte tehtävä

Ruokalistoja on useita erityyppisiä, kuten lounas- ja päivällislistat, à la carte –listat ja kiertävät ruokalistat.

Suunnittele ruokalista ravintolaan.
Kerro millainen ravintola on kyseessä  eli pienimuotoinen selvitys kyseisen ravintolan liikeideasta.  Liikeideasta kenelle markkinoidaan, mitä markkinoidaan ja millainen on ravintolan imago eli mielikuva. 

Ruokalistalle kuuluvat seuraavat tuotteet:
Kaksi (2) alkuruokaa
kolme(3) pääruokaa
Kaksi(2) jälkiruokaa

Jonka jälkeen tee (ruokaohje  JAMIX-ohjelmallaraaka-aine tilauslista

 
 

1 kommentti:

  1. Hei Hyvin ymmärretty blogin käyttö. Tehtävä minun osalta on suoritettu :)

    VastaaPoista